McHale fixkamrás bálázó – ha kiváló tömörségű bálát szeretne

McHale F5000-es fixkamrás körbálázó sorozat

A fixkamrás körbálázók piacán a McHale F 5000-es fixkamrás bálázó széria gépei egyedüliként 18 tömörítőhengerrel vannak felszerelve. Ennek eredményeként az F5000 sorozatú bálázók kiváló tömörségű bálát készítenek akár a legnagyobb hőségben is. A bálázók burkolata tartós, kétrétegű műanyagból lett kialakítva, amely képes elnyelni a gép napi használata során elkerülhetetlen ütéseket, karcolásokat. A burkolat felnyitásával a kezelő könnyedén hozzáfér a gép bármely részéhez.

McHale F5000 fixkamrás bálázó

A McHale F5000-es sorozat mindegyik gépe egy T hajtóművel van ellátva. A hajtómű bal oldala hajtja meg a bálakamra tömörítőhengereit, a jobb oldaláról kapja a meghajtást a felszedő és szeletelő egység. Ez a rendszer így közvetlen és rövid hajtásláncot és optimális teljesítmény-elosztást biztosít.

McHale F5400 fixkamrás bálázó

A fixkamrás bálázó sorozat gépei 2 méteres munkaszélességű rendfelszedővel rendelkeznek, amely még a legrövidebb termény felszedésére is alkalmas. A felszedő oldalsó terménybehordó csigákkal van ellátva, melyek könnyedén továbbítják a terményt a szeletelő egységhez. A felszedő kétsoros vezetőgörgős csapágyakkal van szerelve, amelyek a legnehezebb körülmények között is helyt állnak. A vezérlőpálya oldalán található ellenőrző nyíláson keresztül, szükség esetén a kezelő gyorsan ellenőrizheti és kicserélheti a vezérlőkar csapágyit.

McHale fixkamrás bálázók

A terményt spirális kialakítású rotor továbbítja a szeletelő egységbe. A rotoron lévő dupla továbbító lapok biztosítják a nagy teljesítményt, miközben a spirális elrendezés csökkenti a terhelési csúcsokat, amikor a gép vastag, nehéz rendekben dolgozik. Az adagoló rotor, illetve az aprító egység egy robosztus rotorból és egy tisztító fésűből áll. A McHale F5000-es gépeken a rotor adagoló lapátjai mindkét oldalon rá vannak hegesztve a rotor tengelyére, növelve ezzel annak erősségét. A rotor meghajtott oldalánál dupla soros csapágy biztosítja a hosszú élettartamot.

McHale fixkamrás bálázó

A McHale F5500 és az F5600 szeletelő kései a traktor kabinból kapcsolhatóak ki és be. Amikor a kések be vannak kapcsolva, azok benyúlnak a rotor tengelyéig, ami egyenletes vágási minőséget biztosít. A kések hidraulikus védelemmel ellátottak azért, hogy ha idegen tárgy kerül az aprító egységbe, a kések kitérnek az útjából, majd automatikusan visszaállnak. Az aprító egység kései edzett szerszámacélból készülnek, ami hosszú élettartamot és maximális produktivitást biztosít azáltal, hogy csökken a késélezés miatti állásidő.

McHale f5000 fixkamrás bálázó

Minden F5000 sorozatú gép a már jól bevált és sokat bizonyított McHale Drop Floor – eltömődésgátló rendszerrel van ellátva, amelyet legfőképpen a gépkezelők kedvelnek az egyszerű használata és hatékony eltömődés eltávolítása miatt. Mivel a bálázás körülményei nem mindig ideálisak, egyenetlen rendek jelenhetnek meg, melyek eltömődéshez vezethetnek. A McHale F5000 bálázó széria gépeinek eltömődésgátlójával az eltömődéseket három egyszerű lépésben lehet megszüntetni.

McHale fixkamrás bálázó

A gép szíve a 1.23 x 1.25 m méretű bálakamra, melyet 18 db robosztus tömörítőhenger alkot. A tömörítőhengerek magas minőségű acélcsőből készülnek, 50 mm-es, nagy teherbírású kovácsolt tengelyvéggel.


McHale F5000-es bálázók típusai:
Gép/felszereltség F5400 F5500 F5600
Működtetés Fél-automata Fél-automata Teljesen automata
Kezelődoboz Wizard Box Wizard Plus Box Expert Plus
Kezelődoboz kijelző 4 digites Grafikus kijelző Nagy grafikus kijelző
Hálóréteg állítás Manuálisan a bálázón Manuálisan a bálázón Traktor kabinból
Tömörség beállítás Manuálisan állítószeleppel a bálázón Manuálisan állítószeleppel a bálázón Traktor kabinból
Rotor Adagoló rotor 15 késes adagoló rotor 25 késes adagoló rotor
Kések száma 0 15 25
Elméleti aprítási hossz 0 65 mm 46 mm
Alapfelsz. abroncsok 340/75 – R17 500/50 – R17 500/50 R22.5

McHale F5000 bálázó széria magyar nyelvű prospektusa


Iratkozzon fel hírlevelünkre!hírlevél gomb

 Értesüljön első kézből újdonságainkról, akcióinkról!