ERO önjáró szőlőkombájn – mintha kézzel szedték volna

Az ERO Grapeliner 6000 önjáró szőlőkombájn (mely 2011-ben design díjat kapott) használatával olyan a szüret, mintha kézzel szedték volna. A szőlő szürete csupán néhány hétre korlátozódik egy évben. Azért hogy a szőlőkombájn jól kihasználható legyen az ERO különös figyelmet fordít arra, hogy hosszú életű és minimális karbantartást igénylő gépet gyártson. Emellett odafigyeltek a szőlőkombájn fülkéjének komfortos és felhasználóbarát kialakítására és a szőlőtőkék és szőlőfürtök kíméletes kezelésére is.

ERO szőlőkombájn

Az ERO Grapeliner 6000 önjáró szőlőkombájn meghajtásáról egy 6 hengeres Deutz motor gondoskodik 155 LE-től egészen 200 LE-ig és a kerekek hajtása Twin-Lock hidraulikus agymotorokkal van megoldva. Az első és a hátsó tengely magassága 75 cm-el állítható, ezáltal az ERO szőlőkombájnnal a legfeljebb 36 %-os lejtésű szőlőültetvényeken is biztonságosan végezhető a betakarítás.

ERO szőlőkombájn

A szőlőkombájn szőlőtartálya oldalt, az első és a hátsó tengely között került elhelyezésre, ami növeli a kombájn stabilitását. A gyors ürítésű, oldalra billenő szőlőtartály három méretben kapható 2200 litertől (széria) egészen 3000 literig.

ERO szőlőkombájn

Mivel mindegyik szőlő fajtának megvan a sajátos szedési igénye, ezért az ERO Grapeliner 6000 finoman állítható szedőegységgel van felszerelve. A rázóműnél nemcsak a verőlécek számát és függőleges helyzetét lehet beállítani, de a rázásamplitúdó és -frekvencia, illetve lécek rugalmassága is szabályozható. Továbbá a verőlécek közti tér és az ütésszám is könnyen beállítható az érintőképernyőn keresztül akár a gép működése közben is.

ERO szőlőkombájn A tágas, nagy üvegfelületű, rezgéstompított komfort fülke megfelel a legújabb biztonsági szabványoknak és keskeny A-oszlopai révén kiváló kilátást biztosít a kezelőnek. Az üvegezett padló segítségével állandóan ellenőrizhető a betakarítás. Minden kezelőszerv ergonomikusan került elhelyezésre, a 10,4” nagyságú színes érintőképernyő egyszerűen kezelhető és megkönnyíti a számos funkció használatát.

ERO szőlőkombájn

Az automata kormányzás bekapcsolása után a szőlőkombájn önmagát biztonságosan irányítja az ültetvényen és optimálisan vezeti a szedőegységet a sorok mentén, így a kormányzási hibából eredő károk elkerülhetők. A vezető ezáltal minden figyelmét a szüretelési folyamat megfigyelésére fordíthatja és megadhatja az optimális betakarítási beállításokat. Az 1981-es bemutatásuk óta az ERO szőlőkombájnok több mint 90%-a automata kormányzással felszerelve kerül ki a gyárból.

ERO szőlőkombájn

ERO Grampeliner 6000 önjáró szőlőkombájn alapfelszereltsége:
  • „tágas, rezgéscsillapított kényelmes kabin légkondicionálóval, rádió/CD lejátszóval, légrugós üléssel, elektromosan állítható fűtött külső tükrökkel és bőséges tárolóhelykínálattal,
  • gazdaságos 6-hengeres motor (DEUTZ®), vízhűtéses, modelltől függően 114 kW/155LE-től 147kW/200LE-ig, Tier3A,
  • Twin-LockTM  hajtásrendszer segíti a stabilitást és növeli a biztonságot nehéz terepen is,
  • 5 szabadon állítható szüretelőprogram és 1 átmosóprogram,
  • 3-fokozatban állítható rázáserősség,
  • a verőlécek közötti távolság hidraulikusan állítható a vezetőülésből,
  • ultrahangos-magasság kijelző memória funkcióval,
  • dőlésszög-kijelzés százalékos formában,
  • sebességszabályozó berendezés az egyenletes haladási sebesség és munkaminőség érdekében,
  • 2200 liter kapacitású, oldalra ürítő szőlőtartály.

Az ERO Grapeliner 6000 szőlőkombájn magyar nyelvű prospektusaIratkozzon fel hírlevelünkre!hírlevél gomb

 Értesüljön első kézből újdonságainkról, akcióinkról!