Kverneland gabonavetőgépek – kifinomult megoldások

A Kverneland gabonavetőgépek típusai:

Mechanikus gabonavetőgépek

Kverneland Accord M-Drill / Accord M-Drill Pro függesztett mechanikus gabonavetőgép

Az M-Drill és M-Drill PRO mechanikus gabonavetőgép függesztett szóló vetőgépként és forgóboronával, vagy kultivátorral kombinálva használható. Az M-drill a kis és közepes gazdaságok gépe, míg az M-drill PRO a nagy gazdaságok és bérvállalkozók igényeit is kielégíti. A Kverneland M-Drill vetőgépek többek között búza, árpa, rozs, repce, fűmag vetésére alkalmasak.

Kverneland m drill gabonavetőgép

Az M-Drill magadagoló rendszer 1 és 400 kg/ha közötti magmennyiség kijuttatására képes. Az átállás normál és aprómag vetés között egyszerűen és bármilyen szerszám nélkül végrehajtható. Az adagoló kerekek víz és porvédettek. Feljáró lépcső és platform segíti az egyszerű és biztonságos hozzáférhetőséget a leforgatáshoz.

Kverneland m drill gabonavetőgépek

A Kverneland M-Drill gabonavetőgép elérhető 2 vagy 3 sorban elhelyezett csúszócsoroszlyával, vagy a szabadalmaztatott CX tárcsás csoroszlyával. A keskeny vagy széles tömörítőkerék opcionálisan választható a CX csoroszlyához. Ezek biztosítják az optimális mag-talaj kapcsolatot száraz körülmények, vagy aprómag vetés esetén. A magtakarást egyenes, vagy S típusú magtakaró borona biztosítja.

Kverneland m drill gabonvetőgépek


Tulajdonság/Típus M-Drill M-Drill Pro
Munkaszélesség (m) 2.5 / 3.0 3.0 / 4.0
Tartály térfogat (l) 425-530 (+500) 530-740 (+500-690)
Tömeg (kg) 564-620 607-870

Kverneland M-Drill függesztett mechanikus gabonavetőgépek magyar nyelvű prospektusa


Pneumatikus gabonavetőgépek függesztett és vontatott kivitelben

A Kverneland cég -mint a pneumatikus gabonavetés kitalálója- garantálja a pontos hossz- és keresztirányú mageloszlást az általa gyártott gabonavetőgépeken. Különböző csoroszlya típusok és számos opcionális felszerelés teszi lehetővé, hogy a gazdák a számukra legmegfelelőbb vetőgépet tudják kiválasztani.

Kverneland Accord DL függesztett pneumatikus gabonavetőgép

Kverneland Accord DL az ideális megoldás a kis- és közepes gazdaságok számára. A DL a kompakt és könnyű szerkezetet ötvözi a Kverneland Accord minőséggel. A munkaszélesség 3.0-4.5m-ig terjed. A vonóerőigénye csekély, mindössze 55 kW a traktorhoz közeli súlypontjának köszönhetően.

Kverneland gabonvatőgép

A DL kerekei, legyen az alap kivitelű vagy széles kerék a traktor nyomában futnak az állandó és biztos adagoló meghajtás biztosítására. A nyomtáv könnyen állítható 1.65 és 2.10 m között. A DL vetőgépek tartálya 750 literes, amely opcionálisan 1.000 literre növelhető és alacsony a töltési magasság. Elektronikus ellenőrzésként FGS, Signus vagy IsoMatch Tellus opcióként elérhető.

Kverneland pneumatikus gabonavetőgép


Kverneland Accord DG vontatott gabonavetőgép

A nagygazdaságok vetési teljesítménnyel szemben támasztott igényének kielégítésére a Kverneland Accord kifejlesztette a DG 9000, 10000 és 12000 vontatott vetőgép modelleket 9, 10 és 12 m munkaszéleséggel. A 6000 literes tartály térfogattal és 12 m-es munkaszélességgel a DG akár több mint 14 hektár/óra vetési teljesítményre képes.

Kverneland gabonavetőgép

Mérete ellenére a DG könnyen kezelhető a táblán, a forgókon és vonulás közben is. A nagy kerekek csökkentett talajnyomást eredményeznek és kényelmesebbé teszik a közúti közlekedést. Az adagolóegység lehet akár manuális vagy elektronikus további opciókkal.

Kverneland gabonavetőgép


Tulajdonság/Típus Accord DL Accord DG
Munkaszélesség (m) 3.0 / 4.0 /4.5 9.0 / 10.0 / 12.0
Tartály térfogat (l) 750 6000
Tömeg (kg) 435-560 6800-8500
Kivitel függesztett vontatott

Kverneland DG pneumatikus vontatott gabonavetőgép magyar nyelvű prospektusa


Iratkozzon fel hírlevelünkre!hírlevél gomb

 Értesüljön első kézből újdonságainkról, akcióinkról!