McHale bálakezelő – egyszerűség és sokoldalúság

Az ír McHale gyár a bálázók mellett különböző bálakezelő gépeket is gyárt, melyekkel a bálarakodás, szeletelés egyszerűen és könnyedén oldható meg. Ezek a gépek Íroszágban készülnek a bálacsomagoló gépekkel együtt.

McHale bálakezelők:

McHale R5 hengeres bálafogó

McHale R5 hengeres bálafogó

Egyszerűség, sokoldalúság, és nagy teherbírás jellemzi a McHale R5 körbála megfogót. A hengeres bálafogó ideális a végükre állított körbálák szállítására és rakodására, illetve használható csomagolt bálák mozgatására és azok 90 fokkal történő elforgatására.

McHale R5 hengeres bálafogó

A McHale R5 bálamegfogó tervezése során ügyeltek arra, hogy a megfogó a bálát a lehető legközelebb tartsa a rakodógéphez. Ez jobb irányíthatóságot, stabilitást és egyensúlyt eredményez nehezebb bála esetében is. A bálafogó karok a fólia megsértése nélkül fogják közre a bálát. A keskeny karok alkalmasak  egymáshoz közel rakott bálák megfogására is. A karok bármelyike rögzíthető, miközben a rögzítetlen kar teljes tartományban elmozdulhat.


McHale R5 hengeres bálamegfogó műszaki adatai:
Tulajdonság Adatok
Súly 160 kg
Magasság 0.59 m
Teljes hossz 1.42 m
Karok középpontja közötti távolság – nyitva 1.65 m
Karok középpontja közötti távolság – zárva 0.67 m
Terhelhetőség 1100 kg
Hidraulikus igény 1 pár kettős működésű hidraulikus csatlakozás

McHale R5 hengeres bálamegfogó magyar nyelvű prospektusa


McHale 691 bálamozgató

McHale 691 bálafogó

A McHale 691 körbálamozgató egy robusztus kialakítású két elforduló görgővel ellátott mozgató adapter, amellyel egy csomagolt bála vagy a tüskék használatával két körbála mozgatható. Az egyszerűség, sokoldalúság és az erő a McHale 691 bálamegfogó fő jellemzői.

McHale 691 bálafogó

A csomagolt bálák megfogását egy kettős működésű hidraulikus munkahenger segítségével bálamozgató görgők végzik.  A szabadon elforduló mozgatógörgők biztosítják a csomagolt bálák óvatos kezelését. A görgők eltávolításával a McHale 691 bálamegfogó egyszerűen bálatüskévé alakítható át, így akár két csomagolatlan bála mozgatására is alkalmas.


McHale 691 körbálamozgató műszaki adatai:
Tulajdonság Adatok
Súly 160 kg
Magasság 0.65 m
Teljes hossz 1.42 m
Karok hossza 1.19 m
Maximális szélesség (teljesen nyitva) 1.63 m
Karok közötti távolság – nyitva 1.37 m
Karok közötti távolság – zárva 0.73 m
Terhelhetőség 1100 kg
Hidraulikus igény 1 pár kettős működésű hidraulikus csatlakozás

McHale 691 körbálamegfogó magyar nyelvű prospektusa


McHale 994 körbála-szeletelő

McHale bálaszeletelő

Kombinálva az egyszerűséget és az erőt a McHale bálavágó gyorsan, hatékonyan és egyenletesen vágja a szenázs-, széna-, vagy szalmabálákat. A McHale körbála-szeletelő egy kettős működésű hidraulikus munkahengerrel és egy egyedi kialakítású vágókéssel van ellátva, mellyel a bálaszelető középen vágja ketté a bálákat. A bálaszeletelő a bála szállításához, vágásához és az elvágott bála etető területre történő kijuttatásához is használható.

McHale bálaszeletelő

A McHale körbála-szeletelő alapfelszereltségeként a traktor három pontjára rögzíthető. Amikor a vágókés felső helyzetben van, a bálaszeletelő bálatüskeként használható. Ezáltal a bálát a kazaltól egészen az etetőterületig szállíthatjuk. Miután a bála az etetőterületre került, a speciális kialakítású vágókéssel a bála felszeletelhető.

McHale Bálaszeletelő


McHale 994 bálaszeletelő műszaki adatai:
Tulajdonság Adatok
Súly 240 kg
Vágási kapacitás 1.5 m bálatmérőig
Szélesség 1.25 m
Magasság – zárva 1 m
Magasság – nyitva 2.2 m
Hossz 2.05 m
Terhelhetőség 1100 kg
Hidraulikus igény 1 pár kettős működésű hidraulikus csatlakozás

McHale 994 bálaszeletelő magyar nyelvű prospektusa


McHale Silóblokkvágó sorozat

McHale silóblokkvágó

A McHale silóblokkvágó sorozat gépeivel hatékonyan, egységes méretű szenázs blokkok vágása lehetséges. A McHale silóblokkvágó két hidraulikus munkahengerrel és egyedi kialakítású fűrészfogas késsekkel van ellátva, melyek jelentősen lecsökkentik a vágáshoz szükséges teljesítményt még a legtömörebb silófalnál is.

mcHale silóblokkvágó

A vágás során a fűrészfogas kés bevág a tüske sor síkja alá, biztosítva ezzel a tiszta vágást. A hosszú élettartam érdekében a kések edzett szerszámacélból készülnek. A McHale silóblokkvágók tiszta vágásképet hagynak maguk után, lecsökkentve ezzel a másodlagos erjedést.

McHale silóblokkvágó

A McHale silóblokkvágók bármely homlokrakodóra csatlakoztathatók, illetve lehetőség van a traktor hátsó függesztőkarjaira történő csatlakoztatásra is egy emelő torony segítségével. A McHale silóblokkvágók 1.3 m, 1.6 m és 2.0 m széles méretben kaphatók. A 2 méter munkaszélességű silóblokkvágó központi késsel van ellátva. A géppel kivágott tömb ezzel középen ketté vágható és egy kitoló mechanizmus segítségével az egyik félblokk kiüríthető.


McHale silóblokkvágók műszaki adatai:
Modell 1.3 m 1.6 m 2.0 m
Súly 365 kg 410 kg 585 kg
Vágási kapacitás 503 l 621 l 769 l
Központi kés nincs nincs alapfelsz.
Magasság/mélység 0.79 m 0.79 m 0.79 m

McHale silóblokkvágó hengeres bálamegfogó magyar nyelvű prospektusa


Iratkozzon fel hírlevelünkre!hírlevél gomb

 Értesüljön első kézből újdonságainkról, akcióinkról!