Kverneland szemenkénti vetőgépek – E-Drive elsőkézből

A Kverneland Accord gyár innovatív, megbízható szemenkénti vetőgépeket készít az 1960-as évek óta. Nevükhöz fűződik az elektromos vetőelem hajtás piaci bevezetésén túl a hidraulikus sortávolság állítás megoldása is.

Kverneland optima hd szemenkénti vetőgépek

Az általuk gyártott Optima szemenkénti vetőgépek kukorica, napraforgó, bab, lóbab, cukorrépa és számos más vetőmag vetésére alkalmasak. Ezek a pneumatikus Kverneland vetőgépek a kor kívánalmainak megfelelően képesek starter műtrágya és talajfertőtlenítő vetéssel egymenetben történő kijuttatására is.

Kverneland optima HD szemenkénti vetőgépek


A HD vetőkocsi

A már alapkivitelben is kifejezetten nehéz vetőkocsik talajba húzását rugók segítségével akár 100 kg-mal tudjuk növelni. Ez garantálja az optimális, pontos mélységtartást még a legnehezebb körülmények között is. A nagy, egymástól függetlenül mozgó mélységhatároló kerekek hatékony talajkövetést tesznek lehetővé, a köztes tömörítő kerekek a magtakarást biztosítják, míg a hátsó, V-alakú hátsó tömörítő kerekek nagyszámú beállítási lehetősségei a megfelelő kelési körülményekhez szükséges talajállapotot tudják létrehozni.

Kverneland optima hd szemenkénti vetőgépek


A vetőház

A Kverneland vetőgépek vetőházában a vetőtárcsa együtt forog a vákuumházzal. A vákuumház középen csapágyazott, a vetőtárcsa és a ház között nem szükséges tömítés, emiatt a tárcsa nem súrlódik. Ebből adódóan a vetőelemeket alacsony meghajtóerő jellemzi, illetve a karbantartási igényük minimális.

Kverneland optima vetőegység

Az Optima vetőgépek a széles tartományban állítható felső fogazott maglesodró segítségével akadályozzák meg a dupla vetést. Az alsó maglesodró a vetőtárcsa furatok közepébe pozicionálja a magot. Az ellenőrző ablakon ellenőrizhetjük a vetőelem egyszemvetését. A Kverneland vetőgépek a dupla vetetést, kihagyás opto-elektronikus szenzorok segítségével figyelik és szükség esetén figyelmeztetik a kezelőt a hiba elhárítására. A vetőtárcsa szerszám nélkül cserélhető.

Kverneland optima hd szemenkénti vetőgépek


 Optima E-drive – elektromos vetőkocsihajtás

A Kverneland vetőgép teljes ellenőrzése és vezérlése a traktor kabinból, ISOBUS standard-nek megfelelően működik. Az e-drive rendszerrel minden vetőkocsi egyenként, elektromotorral hajtott. Az alacsony karbantartás-igényű hajtásrendszer bordás ékszíjjal csatlakozik a vetőházhoz, pormentesen zárt tokban. Az elektromos vetőelem hajtás segítségével a tőtávolság fokozatmentesen állítható és változtatható akár menet közben is. A művelőutak mindenfajta permetező szélességnek megfelelően beállíthatók.

Kverneland optima hd szemenkénti vetőgépek


Gerendely kialakítás

A Kverneland vetőgépek léteznek függesztett és vontatott kivitelben egyaránt. A függesztett kivitelű vetőgépek, vagy merev, vagy teleszkópos gerendellyel szereltek.

szemenkénti vetőgépek

A merev, akár 12 soros vetőgépek hosszanti, beépített szállítókocsi segítségével szállíthatók közúton. A teleszkópos gerendellyel szerelt vetőgépeknél a két szélső vetőkocsit hidraulikus munkahengerek segítségével szállításkor be lehet csukni.

Kverneland optima hd szemenkénti vetőgépek

A vontatott gerendellyel szerelt Kverneland vetőgépek esetében a két-két szélső vetőkocsi hidraulikusan, vagy előre, vagy paralel mozgással a többi vetőkocsi fölé csukható szállítási pozícióba.

Kverneland optima hd tf profi szemenkénti vetőgépek


Kverneland Accord Optima vetőgépek magyar nyelvű prospektusa


Tulajdonság/Gerendely típus Merev Teleszkópos Hidraulikusan csukható Vontatott
Munkaszélesség (m) 3.0/4.5/6.1/9.3 4.0 6.0 4.5/6.0
Sorok száma 10/11/15/15 9 16 6 / 8
Összsúly (kg) 600-1852 1530 970 970-980

Optima V 6-8 soros szemenkénti vetőgép

A Kverneland a 2014-es évtől kezdődően olyan függesztett, teleszkópos gerendellyel lépet a piacra, amely egyedüliként megoldást kínál a vetőgépek sortávolság változtatása során felmerülő nehézségekre. A Vari teleszkópos gerendelyen egyszerű biztosítók pozíciójának állításával változtathatjuk a vetőgép sortávolságát 45 és 80 cm között. Ezáltal a szerelési időt drasztikusan, pár másodpercre csökkenthetjük le.

Kverneland optima hd V szemenkénti vetőgép


Kverneland Accord Optima V vetőgépek magyar nyelvű prospektusa


Iratkozzon fel hírlevelünkre!hírlevél gomb

 Értesüljön első kézből újdonságainkról, akcióinkról!